Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
    Да, даже 2.5/100 ти дава.
    Отваряш си книжката и гледаш че производителя ти е начисал 5.4/100 и това със сигурност е най-малката цифра, която е успял да измисли.

Стига глупости, и аз съм карал дизели, и то не само 20 годишни кенефи.
    Пасат съм карал чисто нов 2014 2.0тди блумоушън,
    Ново Бмв 118д съм карал на 12 000км, тея разходи от 3-4/100 можете да ги разказвате само на малките деца. И двете коли си горят твърдо от 5 нагоре и то като имаш предвид колко са модерни и неамортизирани.

Иначе и 320д е46 150 коня съм карал, дето е еквивалент на вашите жтд-та и там разхода е жесток... 6+ извън, 10+ градско. И върви по-малко от спарка... Ебаси яките дизели....
    - Ем начи ти е време да покараш истински дизел - jtd

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
    А за другите неща изобщо не искам и да отварям дума... Това тракане, вибрации, тесен оборотен диапазон, пълна скръб. Като го запалиш се разтриса като стара пералня, на светофара ромоли като ярмомелка, като тръгнеш докато стигнеш 60км/ч вече си изредил 5 скорости, страшен кеф...

Качете се да покарате един свестен 2спарк с балансиращи валове или Арезе, дето не можеш да разбереш дали работят или са угасени на място.
    Вървят плътно от 2000 до 7000 оборота, звука е перфектен, лаг няма, турбо дупки няма...
    - не мога да го чуя на място, понеже jtd-о се движи, а не като спарка, който повечето време се разработва при майстора на място. (Арезето е бижу, за него лошо не мога да кажа).
    Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
    Въобще не мога да разбера хората които карат дизелови алфи. Алфите са коли за кеф, а кеф в дизела няма. Дизела е компромис, подхожда на пежо и шкода, не на алфа.
    Колега, нищо не съм казал по оста бензин-дизел, за която ти толкоз се палиш. Няма да споря по тази ос, защото всеки си има мнение - само ще ти кажа, че в горния пост говориш за ГАЗ, в долния за бензин и толкоз.
    Last edited by niko23; d.m.y г., 11:45.
    Alfa Romeo GT 1.9jtd

Comment

• Имам и дизел и бензин, карам ги и двата, и двата са в идеално състояние. Бензина е доста умрял в ниските обороти и когато изпреварвам трябва да минавам на по-ниска предавка. И двата на магистралата ми дават сходен разход около 7-8/ 100. Когато карам с постоянна скорост, ако си затворя очите не бих познал дали е бензин или дизел.
      Причината да се чупят бензиновите са високите обороти, има глупаци които карат така, че да ги чупят.
      Last edited by lordliness; d.m.y г., 11:44.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от niko23 Покажи съобщение
        - е - само ще ти кажа, че в горния пост говориш за ГАЗ, в долния за бензин и толкоз.
        Прав си, и газта е компромис.
        Но затова си имам копче и си избирам кога искам да правя компромис и кога искам да се радвам на автомобила
        156 2.0TS

Comment

Стига глупости, и аз съм карал дизели, и то не само 20 годишни кенефи.
          Карал си ама само през ютюб-а ми се струва.
          И конкретен пример, защото говориш с измислени факти.
          БМВ-то ми, което беше 330хд, абсолютно средния разход за 4 години в мен се закова на точно 7,67л/100км. Като това е основно и само градско каране. Като да кажем за последните 2.5 години употреба има само 2 (две) излизания с него извън града.
          И най-високия разход, който съм постигал за тези 4 години беше точно 9,23/100.
          Говори с факти, а не с измислици, моля.

Да знам, карал си всичко и невероятния твинс свинярк е невероятен. Така се изстрелва, с такива широки обороти, че ни е бедна фантазията.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Измислици са разходите от 3.5/100 или 5/100 със 180 дето се споменават.
            Иначе това дето съм карал и го пиша тук е факт.
            Става дума за коли под наем, в Европа, по хубави пътища и с хубава нафта.
            118ката даде 7/100 смесено за три дни и 600 километра в Холандия и Германия.

А две такива е46ци 320д имат приятели, и двамата реват че им гори много, едната съм я карал цяла седмица и е факт, че извънградски гори 6+
            156 2.0TS

Comment

• Не видях някой да е споменал 3.5/100 при 180км/ч.

Comment

• Как все при тебе тия дизели горят много.. Комшията има точно е46 150-тка с чип и с 90 километра ми е показвал 4.3 извън градско. Само при тебе дизелите бичат по 10 кила нафта. Аре стига глупости. Звънни на някой форумен сервиз да питаш дали могат да ти пригодят Q2-ката на Туин Спарка, че с тая тяга от 2000 оборота не знам как я вкарваш в пътя. Още един пример преди колата да беше правена нещо, беше само със затапен ЕГР. Мездра-София, там около Кино Арена си върших малко работа и после обратно, като по магистралата на отиване и връщане бях сложил темпомата на 130 километра и в колата бяхме 3-ма човека и едно малко дете. Точно като спусках от моста за Мездра пишеше 5 литра, а между Мездра и Ботевград не знам дали си пътувал, но там коли не чакам. Ако не вярваш, заповядай да ти демонстрирам. И аз мислех, че бордовия компютър лъже, но всеки път, когато съм ходил към София съм го засичал и винаги е така.
                Last edited by ScuderiaItalia; d.m.y г., 12:55.
                Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
                Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
                Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

• Някой да е гледал тази пловдивска 156-ца?
                  Alfa Romeo 156 Sportwagon, 1.9JTD, вътрешен фейслифт.

Comment

• Първоначално публикувано от niko23 Покажи съобщение
                    Колега, дизеляка (и то 1.9 16v) с 90-100 дава 3.5-4/100 (Друг е въпросът, че сърце не ми дава да я карам толко бавно ). Не виждам особено голяма разлика като сметнеш цената на горивата

P.S. За тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...86211574887295 имаше чесане на езици, но някой ходи ли да я гледа на живо в крайна сметка?

Нищо , само се чешеха езици .

---------- Post added at 14:02 ---------- Previous post was at 13:56 ----------

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                    Не видях някой да е споменал 3.5/100 при 180км/ч.
                    Точно.
                    Last edited by alfa_romeo_forever; d.m.y г., 14:01.
                    Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

А две такива е46ци 320д имат приятели, и двамата реват че им гори много, едната съм я карал цяла седмица и е факт, че извънградски гори 6+
                      Всяка кола може да гори 6+ извънградско. Демек нищо не казваш. Или викаш твоята на газ харчи 7/100, което при абсолютно същото каране 2.0д ти е давал 6/100. Ако е така, то директно си зарови в пясъка с тия лъжи, директно ти го казвам.
                      И аз съм карал на дизел, газ, метан и бензин. И е факт, че дизела излиза приблизително същото като пари като газифициран автомобил. Не говоря за конкретни случаи и пътувания, а след 3-4-5 години като теглиш чертата и видиш точно колко пари си дал за всеки изминал километър.
                      И това го твърдя защото това ми е хоби и от над 12 години нямам нито едно зареждане на мой автомобил, което да не съм го записал и накрая да мога да направя статистиката. Включвайки всички "междинни" зареждания на бензин, каране на бензин и т.н. на газифицираните ми автомобили. А не само да гледам едно каране София-Мръзеци, че съм бил дал 6/100 газ, а иначе с дизела ще ми е 4/100 и значи на газ излиза много по-евтино.
                      Така погледнато статистическата грешка е много голяма и не е база на която да стъпиш.
                      И моята статистика до този момент ми показва, че най-евтино ми е да се предвижвам на чист бензин.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Това е защото не си си сложил газ на хибрида

Comment

• Поглеждаш таксиджиите на какво карат и ти става ясно кое е най-евтиното
                          156 2.0TS

Comment

• И кой ще да е тоз шофер, който има пари да зарежда бензин и ще монтира АГУ? Някой служител на "Зелени Балкани" или на "Green Peace"... Пак повтарям, престанете с лицемерието и демагогията, българинът монтира АГУ, защото му е на далавера, а не защото е загрижен за енвайърмънта.
                            Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                            Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                            Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Много ясно. За това и аз си джиткам на газ. Кой луд ще плаща двойно, като може да плаща наполовина? Другата крайност пак е просташка черта на българина, да се хвали и натяква - "Вижте ме кой съм, сипвам само бензин! Нищо, че карам 20 годишното корито, което лапа 12/100 в града"

Comment

• Икономията е майка на мизерията, дано никога не ми се наложи да си броя стотинките и да мисля как да икономисам. Парите са за харчене, икономисвайте, като се гътнете друг ще ви ги харчи.
                                Аз карам на бензин, 100 октана, щото така ме кефи. И е готино. Пък нека на газ е хубаво и няма разлика. Колко гори проверявам понякога за да се уверя, че всичко по двигателя е нормално.
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X